Unde/ Când/ Cum Plantăm ?

 1. 2011: Octombrie - Noiembrie
  2012: Martie - Aprilie
  [detalii]

Ştiaţi că...?

 1. Un smochin sălbatic din Echo Caves, Africa de Sud are rădăcini ce ajung la 122 m,...
  Citeşte mai mult...
 2. Cel mai bătrân arbore recunoscut este denumit Eternal God - "Zeul Etern" - şi se...
  Citeşte mai mult...
 3. Spre sfârşitul secolului al XVIII-lea un castan european, cunoscut ca şi Copacul celor...
  Citeşte mai mult...
 4. Cel mai masiv copac din lume a fost, până în 1905, Lindsey Creek, fiind doborât în acel...
  Citeşte mai mult...
 
logare / login
Adresa de email:
Parola:

OK

Cont nou  |  Ai uitat parola?
right line element

Credo

"Acum mai bine de trei ani am hotărât să ne dedicăm creării unei mişcări naţionale de plantare care să reunească cât mai multe companii şi organizaţii, asociaţii studenţeşti, elevi din licee sau din clasele primare, instituţii ale statului, în jurul unei teme de mare actualitate: refacerea mediului înconjurător, spaţiul în care plantele să-şi regăsească locul binemeritat, prin implicarea noastră voluntară.

paragraf bottom shadow

Dacă fiecare dintre noi va planta un copac sau o plantă în fiecare an, şi va avea grijă apoi de ele, atunci fiţi siguri că aerul pe care îl vor respira copiii noştri va fi mai curat, iar natura ne va fi recunoscătoare. Astfel, am decis ca prin Fundaţia PRAIS şi PRAIS Corporate Communications să iniţiem mişcarea naţională: "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci".

Ministerul Mediului şi pădurilor şi Garda Naţională de Mediu sunt parteneri instituţionali în cadrul acestei mişcări, acordându-ne expertiza necesară găsirii celor mai viabile soluţii în ceea ce priveşte zonele, copacii şi plantele care pot fi plantate.

Comunicarea valorilor şi obiectivelor acestui program este posibilă datorită sprijinului deosebit acordat de membrii fondatori şi partenerii: Lafarge Romnia şi Smithfield Romnia, alături de compania Media Image, cărora le mulţumim pentru susţinerea mişcării "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci".

Silvia Bucur
Preşedinte Fundaţia PRAIS

„Sunt bucuros să felicit mişcarea naţională Milioane de Oameni, Milioane de Copaci pentru încheierea cu succes a celei de a treia ediţii a programului de plantare.

Plantaţi pentru planetă: Campania Un Miliard de Copaci a devenit un simbol al speranţei, optimismului şi acţiunii pentru comunităţile şi ţările hotărâte să combată schimbările climatice şi să refacă biodiversitatea.

Felicităm mişcarea naţională “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci” pentru plantarea a peste 38 de milioane de arbori şi pentru contribuţia nepreţuită la campania Un Miliard de Copaci.

Cele mai bune urări pentru depăşirea recordului la plantări în ediţia 2009-2010 a mişcării.”

Achim Steiner
Executive Director
United Nations Environment Programme
Septembrie, 2009
 
"Aş dori să îmi exprim profunda apreciere faţă de Fundaţia PRAIS pentru lansarea proiectului naţional de plantare de copaci "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci".

Acest program este în concordanţă cu viziunea UNEP, deoarece campania Plant for the Planet: Billion Tree! (Plantaţi pentru Planetă: miliarde de copaci!) a intrat într-o nouă etapă. Ne-am propus un nou obiectiv, acela de a promova plantarea a 7 miliarde de copaci (un copac pentru fiecare locuitor al Planetei) până la întâlnirea extrem de importantă pe subiectul schimbărilor climatice care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, la sfârşitul lui 2009.

În acest context, vă îndemn să faceţi un apel la locuitorii României pentru a planta 22 de milioane de copaci - un copac pentru fiecare român, în următoarele 18 luni.

Aş dori să vă felicit încă o dată pentru că vă aflaţi în fruntea unei mişcări centrate pe oameni, în România, care deţine două rezerve ale biosferei protejate de UNESCO şi unde este nevoie de suprafeţe împădurite, mai ales în zonele joase şi de-a lungul cursurilor de apă.

Vă doresc mult succes în demersul dumneavoastră şi aşteptăm cu interes să ne dezvoltăm în continuare parteneriatul."

Achim Steiner
Director Executiv
United Nations Environment Programme
Iulie, 2008
 
"Aş dori să felicit Fundaţia PRAIS pentru că a reuşit să mobilizeze această acţiune de protecţie a mediului înconjurător prin crearea de sinergii între companii, ONG-uri şi voluntari pentru plantarea a peste 100.000 de copaci în România. Aş dori să transmit echipei PRAIS întreaga mea apreciere pentru eforturile în sensul protecţiei mediului înconjurător. "

Achim Steiner
Director Executiv
United Nations Environment Programme

18 octombrie 2007
 
butonul de navigare spre topul paginii

Program iniţiat de:

Fundatia Prais
 

În sprijinul Programului de Mediu al Naţiunilor Unite:
Campania Un Miliard de Copaci.

Parteneriat cu:

Ministerul Mediului Garda Nationala
MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI MILIOANE DE OAMENI MILIOANE DE COPACI

Membrii fondatori:

Lafarge Sigla Smithfield

Partener:

Amway Logo

Parteneri media:

Media Image Logo Logo Green Report
 
 
2008 PRAIS Corporate Communications All Rights Reserved. Privacy Policy | Regulament

web design by WANTED

 
Inchide
 

Detalii